Tuesday, May 5, 2009

It's scary to watch!

Het is eng om naar te kijken. Je zit gewoon naar je computer monitor te kijken hoe de kaarten toch even net de andere kant op vallen. Het gaat om veel buyins, en een lange periode waar de downswing overheerst, de keer dat je azen blijven staan, is als al je tegenstanders folden. En krijg je hem er toch preflop in tegen AK of Pocket tienen, dan trek jij aan het korste eind.

Als je een lange periode slecht runt, begin je jezelf ook af te vragen, of het niet aan jezelf ligt, maar als je alle keyhanden dan terug bekijkt, dan besef je toch dat de handen goed gespeeld zijn, en die keer dat je Vrouwen op de flop erin gingen tegen Azen lig je ook niet wakker van. "Dat is poker" zeg je tegen jezelf. En als je het rijtje dan afloopt, en je tot de conclusie komt dat je 70 tot 80% van je handen er als favoriet inging, en er 80% van de keren toch als verliezer uitkomt dan zucht je nog maals, en start je de volgende sessie op alsof er niets aan de hand is. Je stapt een limiet omlaag, en neemt je voor om maar eens even er de tijd voor te nemen, en je begint met goede moed.

Je begint de sessie met 2 tafels, en het lijkt wel of je een hot seat hebt. Je krijgt vrouwen en je raised, en iedereen fold, op de andere tafel heb je inmiddels met AK suited de nuts geflopt en krijgt een shortstack zover om voor zijn stack te spelen, op de andere tafel is het inmiddels al weer kassa met JJ waar de flop J74 is en ook een shortstack jou onder druk probeert te zetten. Als je in een half uur tijd iedere premium hand wel twee keer gekregen hebt, en je waarschijnlijk door je pre flop agressie bij iedereen gezien word als vis, gaat het mis.

Je Nutflushdraw op de flop komt niet en second pair op de turn was ook al niet goed, helaas had je tegenstander net een paar dollar meer toen je met QQ tegen KK zat, en hitte je tegenstander met zijn AK de A tegen je koningen waardoor je daar ook een rebuy doet. Je denkt even na, en je komt tot de conclusie dat het je ook daadwerkelijk niet mee zit. Je vraagt je af of het wel verstandig is om QQ er pre flop in te kwakken, en je vraagt je af of je die 4bet van je tegenstander niet beter had kunnen flat callen met je koningen. Toch besef je dat je tegenstander gewoon geluk had dat hij een van zijn drie outs hit, en als hij dat vaker zo doet, je op lange termijn echt wel in de plus staat met dit soort plays. Die QQ was gewoon een cooler, en daar kun je niets aan doen, misschien wat vaker flatcallen om variatie in je spel te leggen, zodat je altijd nog weg kunt leggen tegen een A of K op de flop.

Misschien moet ik de keren dat ik met suited connectors iets groots flop maar gewoon wat voorzichtiger spelen, je two pair kan immers makkelijk beat zijn door een set. "heeft hij een set?" Nee natuurlijk heeft hij geen set, en hij mag betalen voor zijn open ended, of flushdraw. Daar gaat je stack, afscheid ervan nemen doe ik niet meer, maar pijn doet het wel.

Gedachtes over hoe het anders kan schieten door je hoofd, maar achteraf loop je alles na en zie je dat je de goede moves hebt gemaakt.

Gelukkig tilt je niet, gelukkig blijf je denken aan de volgende hand, gelukkig maak je geen domme plays, stel je voor, als je bij een downswing ook nog gaat tilten. Je bankroll zal nog harder smelten als sneeuw in de zon.

We gaan slapen, morgen is de vloek voorbij hoop ik.

Morgen gaan we de tafels aanstampen.

Fragiel

1 comment:

IvoG said...

herkenbaar, leuk geschreven :)